zaterdag 7 november 2009

Zaterdagtraining met mooi weer garantie

De zaterdagochtend training is een bijzondere en vanochtend was het geen uitzondering. Het regende tot half negen maar we waren de deur van de sporthal nog niet uit of het werd droog en toen ik met de A-B groep langs het Weerwater liep ging de zon zelfs schijnen. De mooi-weer-garantie (waar de training ook om bekend staat) bleek weer te werken en de enkele loper die nog twijfelde wel of niet te komen trainen werd alweer beloond.
Het aardige van het rondje weerwater is dat dit een typisch Just Run rondje is en alle lopers uit de a, b en c groep hebben het vele malen gelopen. Echter 90% van deze lopers kent het alleen van de reguliere loopwijze: een lekker rondje op mooi fietspaden, eventueel met wat tempowisselingen.
Het zaterdagrondje ziet er echter anders uit. Een rondje Weerwater als fartlek betekent niet alleen tempowisselingen maar ook:
* de diverse strandjes over (in tempo)
* waar mogelijk gras meepakken (oppassen voor de konijnenholen)
* tussen de flats en het water langs (bukken voor overhelende takken en oppassen voor het modder)
* over de pier (heen en terug) en de houten flonders (glad, kans op opschrikkende eenden) bij de waterskibaan
* door het hobbelige en modderige terrein achter het ziekenhuis

Ondertussen genieten van de omgeving en veel lol. Er is altijd wel een sterk verhaal wat de ronde doet en Paul's sperenverhaal (hij heeft geleerd bij de trainerscursus dat je bij je lesvoorbereiding goede afspraken moet maken over trainen op het veld ivm speertraining, iets dat voor Just Run ook erg relevant is) lijkt uit te groeien tot een klassieker.

Na een uur weer terug op het honk en afgesloten met een cooling down waarbij iedereen z'n eigen favoriete oefening mocht inbrengen. Een toepasselijke afsluiting van een training.

Geen opmerkingen: