vrijdag 13 november 2009

Het HTA project en een goede lantaarpalenloop

Woensdag weer training gegeven. Dit keer aan A t/m D plus de deelnemers aan ons HTA (Hardloop Training Almere) project. In totaal 21 lopers, alleen de HTA beginners hadden een andere trainer.

Het HTA project is een vervolg op vorig jaar. In plaats van lid worden van Just Run bieden we lopers de mogelijkheid om gericht toe te werken naar een evenement (Houtwijkerkerstloop). Naast wekelijkse training krijgen ze tevens een schema, voorlichting mbt schoeisel, voeding, het gebruik van een hartslagmeter en kan worden deelgenomen aan de 'just run one hour' en een ontbijtloop.
Wat mij betreft een mooie mogelijkheid voor 'vrije lopers' om hun kennis mbt het lopen te verrijken, wat andere lopers te ontmoeten en met behulp van een schema gericht toe te werken naar een wedstrijd.

Donderdag weer m'n free's aangetrokken voor een lantaarnpalenloop. Zelfde rondje als de vorige keren maar de hardloopafstand zonder pauze opnieuw opgebouwd. Dit keer door series van 2 te maken (2 x 1 laantaarpaal hardlopen, 1 rust, 2 x 2 lantaarnpalen.... etc.) Aldus bouwde het aan het eind van de ronde op tot 12 lantaarnpalen (zo'n 200 meter).
Ik merk dat m'n voeten / pezen / spieren gaan wennen aan het lopen op de free's. M'n kuiten lopen minder vol (terwijl de afstand zonder pauze toeneemt) en de volgende dag heb ik nauwelijks meer spierpijn. Het doen van oefeningen in de rust stukken (lopen op hakken, tenen, buiten- en binnenkant van de voet ) geeft ook een goed gevoel.
Alle reden dus om door te gaan met deze geleidelijke opbouw als ik op verharde wegen train.

Geen opmerkingen: