woensdag 4 november 2009

Sportwagen of oldtimer....

Gisteravond weer de Free's aangetrokken. Dit keer voor een lantaarnpaal loop met opbouwende afstanden en gelijkblijvende rust. Niet echt een spannende methode maar het maakt het wel mogelijk om opbouw onder controle te houden en volgende keren bewust uit te breiden.
1e serie: 4x 1 lantaarnpaal hardlopen (extensief), 1 lantaarnpaal wandelen
2e serie: 4x 2 lantaarnpalen hardlopen, 1 lantaarnpaal wandelen
3e serie: 4x 3 lantaarnpalen hardlopen, 1 lantaarnpaal wandelen
t/m 6 lantaarnpalen hardlopen. Tijdens het wandelen voor de zekerheid steeds wat dynamische rekoefeningen gedaan. In totaal een parcours van zo'n 5 km gevolgd en na 35 minuten was ik weer thuis. Niet moe, de kuiten wel wat stijf maar minder als de vorige keer. Vervolgens afwisselend koud en warm de benen afgespoeld. Vandaag heb ik geen last van m'n kuiten. Positief dus.

Het gevoel van de Free's blijft nog steeds bijzonder. Ik loop er in zonder sokken om nog meer gevoel te houden en dat maakt het mogelijk om de landing echt te finetunen. Iets meer op de voorvoet of toch meer de middenvoet, mate van reactiviteit bij landing, etc. Alleen moet ik bekennen dat het eerder voelt als het finetunen van een oldtimer dan van een sportwagen :-)
Daarnaast suggereert finetunen dat je weet op welk moment de 'tuning' optimaal is. Maar dat blijkt lastig te zijn. Hopelijk ontstaat dat gevoel gaande weg het 'experiment'.

Geen opmerkingen: