woensdag 5 maart 2008

Week 10: trainen met koud weer, wedstrijd in de hitte?

Het lentegevoel dat er toch al een beetje in sloop, is de afgelopen dagen behoorlijk verdwenen. 'Hoogtepunt' was de training dinsdagavond: koud, glad, sneeuw, hagel. En dan te bedenken dat het vorig jaar tijdens de marathon 27 graden was.....
In Lore of Running, het onvolprezen boek van Tim Noakes, staat volgens mij nog ergens een stukje over het voorbereiden op een wedstrijd in een ander klimaat (bijvoorbeeld: je traint in NL en je bent van plan om een marathon in Australie te lopen). Kern van het verhaal was in ieder geval om bij overgang naar warmer klimaat de weken ervoor te gaan trainen met extra laagjes kleding zodat het lichaam kon 'wennen' aan het extra zweten. Die extra laagjes had ik gisteren en vandaag al aan vanwege de kou en wind :-)
Afwachten maar wat het met het weer gaat doen. Het is toch iets waar je geen invloed op hebt.

Over de trainingen zelf: gisteren niet meegelopen met de A want daar stond een intensieve interval op het programma. Ik heb het gevoel dat dat te belastend is voor m'n spieren en pezen, daarom voor de B groep gekozen: extensieve interval. Toch net even minder fel, maar wel in een tempo dat behoorlijk sneller is dan m'n marathon tempo. Voelde goed aan.
Vandaag een uurtje rustig gelopen met m'n nieuwe loopschoenen (Wave Creation 9). Derde keer dat ik ze aan heb, geen blaren, wel genieten :-).

Ondertussen zijn we al aanbeland in week 10. De tijd vliegt!

Geen opmerkingen: