dinsdag 12 februari 2008

Week 7: luisteren naar het lichaam...

Na de 32 van zondag, vandaag weer gelopen. Er stond een interval op het programma, maar onder het motto 'luister naar je lichaam' (bedankt Rudolf om me daar vanochtend weer even op te wijzen) toch maar gekozen voor een minder intensieve fartlek. Met als bonus aan het eind van de middag een fraai zonnetje en geen asfalt maar bospaden :-)
Bovenbenen en rechter achillespees nog wat stijf, maar niet geforceerd: de paar versnellingen zeer geleidelijk opgebouwd (toch even het lichaam prikkelen) en na een uur afgerond met rustig uitlopen.
Vanavond nog via de mail advies gekregen van Ton en Chris (notabene vanuit Spanje waar hij zich voorbereidt op de Iron Man van China). Ton gaf het advies om eventueel komende dagen wat rustiger aan te doen maar niet te bezuinigen op de komende duurloop op zondag... Die ga ik dus gewoon volgens plan doen.
Ook Chris gaf als advies om niet aan afstanden van de lange duurloop te sleutelen, hoogstens aan de tempoblokjes gedurende de duurloop.

En ehh... de tijd gaat snel! Ben al bijna op de helft. Mede door afgelopen zondag weet ik dat ik de marathon moet kunnen uitlopen. Tim Noakes gaf in z'n 'loopbijbel' Lore of Running aan de marathon te zien als een wedstrijd die bestaat uit drie stukken: 2 x 16 + 1x10 km. Die laatste 10 moet er in een sfeervol Rotterdam zeker bijkunnen.
Stug doorgaan, genieten van de reis en heel blijven is dus het motto voor de komende weken.

Geen opmerkingen: