zondag 3 juli 2011

Marathon in 3 dagen: 3e afstand 25 km

Nadat vrijdag in het teken stond van heuvel op en af (Hollandse Brug) en zaterdag de wind het extra lastig maakte (zeker omdat ik het grootste deel alleen liep), was het vandaag de afstand zelf die toch voor enige spanning zorgde. Zeker omdat het lichaam duidelijk begon aan te geven dat er al het nodige was gevergd in de twee voorgaande dagen.
Ik wilde in ieder geval voorkomen weer het grootste deel alleen te lopen. Omdat Olav net als ik 5 minuten per kilometer als richttijd had, was al snel een loopmaat gevonden. Dat bleek goed uit te pakken. We wisten zo'n 18 kilometer lang steeds een paar seconden op dit schema te winnen. Bram volgde dezelfde strategie maar moets als erkende diesel iets langer op gang komen. Bij de Lepelaarsplassen wist hij echter bij Olav en mij aan te haken.
Onderweg hadden we al enkele keren gesproken over de brug bij de Trekvogelweg. Deze kan open voor scheepvaart en het vooruitzicht om na 20 kilometer voor een open brug te staan was niet aanlokkelijk. Het bleek echter dat Paul, Mohammed en David voor ons er last van hadden.
Met weer een groepje lopers in zicht ging het toch weer kriebelen en besloot ik de laatste 5 kilometer het tempo omhoog te gooien naar 4.30 per kilometer. Dat leverde een eindtijd op van 2.00.39 en een overall tijd over 3 dagen van 3 uur en 14 minuten.

Na de finish was het heerlijk uitpuffen in het zonnetje. Bijpraten, drinken, eten en binnenkomende lopers aanmoedigen. Aldus vormde de zondagloop een mooie afsluiting van de marathon in 3 dagen. Perfect was daarbij dat er genoeg Just Runners waren die niet meeliepen maar wel wilde meehelpen met de organisatie. Van het uitzetten van de routes tot drankposten, meefietsen en tijdsregistratie. Ook voor hen waren het ongetwijfeld 3 enerverende, vermoeiende maar zeer geslaagde dagen. De mening bij iedereen was dan ook hetzelfde: dit moeten we volgend jaar weer doen!

Geen opmerkingen: