zaterdag 25 juni 2011

Just Run trainingen in teken van marathon

Just Run bestaat 10 jaar en om dat luister bij te zetten organiseren we dit jaar o.a. een aantal themaweken. Na 'luisteren naar je lichaam' eerder dit jaar, draaide het afgelopen week om 'de marathon'. Elke training stond in het teken van het thema, er hingen posters en voor en na de trainingen draaide er een video.
Dinsdag gaf ik zelf training en had gekozen voor Yasso 800’s. Voor wie deze vernuttige training niet kent, check: http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-238-244-255-624-0,00.html

Donderdag kon ik lekker meetrainen en legde Olav de nadruk op lopen in de lage hartslagzones.
Vanochtend gaf Ton een fartlek training met o.a. aandacht voor pasfrequentie, kracht en core stability.

Daarmee zijn de trainingen in het kader van de marathonweek afgesloten maar het 'toetje' komt nog. Volgende week vrijdag t/m zondag organiseren we namelijk een marathon in 3 dagen. Vrijdag staat een 6 km (op en nabij de Hollandse Brug) op het programma, zaterdag een 11 km (bij de Oostvaardersplassen) en zondag als afsluiting 25 km (door Almere-Stad en Almere-Buiten). Komende week dus aangepast trainen en eens gaan nadenken over een wedstrijd tactiek om de 3 dagen goed door te komen en toch een behoorlijke eindtijd neer te zetten.

Geen opmerkingen: