zondag 6 juni 2010

Paul geslaagd voor z'n trainersexamen

Zaterdag was het dan zover: het praktijkexamen van Paul. De laatste horde op weg naar de trainerslicentie. Zo'n examen is allereerst een kwestie van goed voorbereiden. Paul had gekozen voor een training die aansloot op z'n jaarplan maar ook rekening hield met de lopers die niet dat schema volgden. Ook bood het voldoende handvatten voor de lopers om op eigen niveau te trainen. Dit laatste is erg belangrijk omdat in de praktijk blijkt dat bij een oproep om mee te doen aan een trainersexamen Just Runners uit zowel de A,B, C als D groep inschrijven.

Zo'n twee weken geleden hebben we het lesplan uitgebreid tegen het licht gehouden en hier en daar nog wat aangescherpt (extra aandacht voor rode draad, hoe stuur je tijdens de training op het bereiken van gestelde trainingsdoelen, etc.). En tot slot had Paul nog een aantal elementen uit z'n examenles getest tijdens een reguliere Just Run training. Kortom: hij was er zaterdag klaar voor. Van zenuwen was niks te merken en uitgerekend op de warmste dag van het jaar stonden zo'n 15 Just Run lopers om 12.00 uur voor hem klaar op de atletiekbaan van Huizen.
De training zelf liep voorspoedig. Paul toonde geen spoor van zenuwen en er werd lekker ontspannen getraind. Na een half uurtje had de examinator genoeg gezien en ging hij samen met Paul nog even naar binnen om na te praten. Aan mij de 'eer' om de training af te ronden waarna het wachten kon beginnen. Maar omdat zowel Paul als de lopers het gevoel hadden dat het allemaal prima was gegaan, was de sfeer relaxed. Na een half uurtje wachten, was de formele uitslag daar: geslaagd, inclusief de complimenten voor de training en het na-gesprek. Tijd voor felicitaties, lovende woorden over en weer, bloemen en een kado voor Paul van de club, een mooi dankwoord van Paul en een presentje van hem voor alle Just Runners die waren meegekomen. Kortom: een letterlijk en figuurlijk warme happening.
Later op de middag volgde nog een trainer in opleiding van Just Run het voorbeeld van Paul: Agnes. Daarmee heeft Just Run er weer twee gediplomeerde trainers bij. Dat in combinatie met een geslaagd HTA project (afgelopen woensdag de laatste training) maakte het een prima week voor onze loopgroep.

Als toetje trakteerde ik mezelf vandaag op een lange rustige duurloop van 2 uur in de omgeving van de groene kathedraal, Almere Overgooi en de Kemphaan.

1 opmerking:

Peter te Riele zei

Omdat je zo van lopen kunt genieten: een film fragment van youtube.
http://blogvoorinspiratie.blogspot.com/2010/03/why-do-we-run.html