dinsdag 6 april 2010

Een prettige chaos met 12 volwassenen en 1 paashaas

Hoogtepunt van de afgelopen trainingsweek was de zaterdagtraining van Paul. Z'n 11e training alweer (van de minimaal 12 die hij moet geven voor z'n opleiding). Paul had een circuit voorbereid met 9 stations waarbij elk team na het uitvoeren van een oefening paaseitjes als beloning kreeg. Winnaar was het team dat na afloop de meeste eitjes in de juiste kleur had verzameld.
Het resultaat was, naast een bak vol eitjes voor ieder team, een prettig chaotische training met 12 uitgelaten, enthousiaste en soms valsspelende volwassenen en 1 paashaas (Paul).
Het aardige van zo'n training als deze, maar ook van de fartlek trainingen, is dat ze zo afwijken van de reguliere dinsdag, donderdag en zondag trainingen. Veel Just Runners doen alleen deze reguliere trainingen en ze weten niet was ze missen :-)

M'n andere trainingsactiviteiten waren deze week:
* op de dinsdag een intensieve interval (gegeven door Olaf)
* woensdag zelf training geven aan de HTA A groep (het was KOUD!)
* donderdag een duurloop (gegeven door Hans)
* zondag een rustige duurloop, inclusief zo'n 3 km in hoog tempo halverwege na 45 minuten.

Verder vond ik op internet eindelijk meer info over de toekomst van de Nike Free. Nike brengt deze zomer ipv de Free 3.0 en 5.0 een nieuw model uit, onder een nieuwe naam: nike free run+. Reden voor de andere naam was o.a. een schijnbare onduidelijkheid in nummering (5.0 was toe aan versie 4 en had dus als naam 5.0 V4) en het feit dat de schoen nu ook aangesloten is op de + lijn.
Ik ben benieuwd hoe deze schoen loopt. Volgens Nikeberichten zit het qua ondersteuning tussen de 3.0 en 5.0 in.

Geen opmerkingen: